Sardiña

Logo detalle da especie

Datos Básicos

Código Fao: PIL

Nome científico: Sardina pilchardus

Nome comercial: Sardina

Nome galego: Sardiña

Grupo biolóxico: Peixes

Talla mínima: 11 cm

Normas comúns de comercialización

Tamaño: Si

  • 1 : 15 ou menos ud/kg (0,067 e máis kg/ud)
  • 2 : de 16 a 24 ud/kg (de 0,042 a 0,067 kg/ud)
  • 3 : de 25 a 35 ud/kg (de 0,028 a 0,042 kg/ud)
  • 4 : de 36 a 67 ud/kg (de 0,015 a 0,028 kg/ud)

Frescura: Si

  • Extra
  • A
  • B
Especie

PIL

Sardina pilchardus

Descrición

Sardina pilchardus (Walbaum, 1792). Peixe de cor azulada, esvelta, con reflexos verdosos e prateados no ventre.Vive en augas superficiais, onde forma grandes mansíos que se aproximan á costa a finais da primavera e do verán. Poden chegar a medir ata 25 centímetros de lonxitude. A madurez sexual acádaa ao final do primeiro ano de vida (13 cm).

Modo de pesca

A época de desove da sardiña prodúcese na primavera e no verán. Habita en zonas costeiras, entre os 5 e os 50 metros de profundidade, aínda que no inverno se localiza en zonas máis profundas. As capturas abastecen os mercados de fresco e as industrias conserveiras e realízanse princpalmente con cerco durante a noite. Tamén se pesca coa arte do xeito, regulada por plans de xestión específicos para esta especie e arte.Captúrase normalmente entre marzo e setembro.

Principais magnitudes

Evolución da primeira venda de pesca fresca da especie Sardiña en Galicia

Principais lonxas con vendas de pesca fresca de Sardiña en Galicia no 2023